Krokar & hängare

I den här kategorin har vi samlat olika sorters fina krokar och hängare i mässing och guld från kända varumärken och butiker. I sortimentet hittar du allt från väggkrokar och S-krokar till knoppar och hängare i olika former. När du klickar på en krok eller hängare, skickar vi dig direkt till den butik som har bäst pris på just den produkten.

Visar alla 17 resultat

Krokar & hängare i mässing och guld

I den här kategorin har vi listat inredningsdetaljer som används för upphängning. Här ska du titta om du söker en krok i guld, en mässingshängare eller bara en vacker spik. Alla produkter vi listar är tillverkade av mässing eller har guldfärg, och du hittar både moderna och tidlösa former i vårt breda utbud.

På iMässing har vi samlat produkter från välkända varumärken på en plats och därmed gjort det enkelt för dig att hitta det du söker. Du kan i lugn och ro jämföra olika varianter av krokar och hängare innan du klickar dig vidare till respektive butik för att göra dina inköp.

En fin krok i mässing – historien

I Sverige började vi tillverka mässingprodukter i stor skala under 1600-talet när tillgången på koppar blev stor genom Falu Koppargruva. Koppar är en råvara som behövs vid mässingsproduktionen. Till en början tillverkades framför allt ljuskronor, oftast till kyrkor, men efterhand skapades även enklare hängare och krokar som kunde ersätta hängare i guld.

Sedan sekelskiftet 1800-1900 har mässing alltid haft en roll i svensk inredning. Krokmodellerna som tillverkades under tidigt 1900-tal är fortfarande populära idag. Den trearmade hattkroken är ett typexempel på en tidlös produkt. Stilmässigt kan en klädhängare i mässing ge klassiska associationer som blir speciella i kombination med en modern formgivning.

Varför du ska handla genom imässing.se

Vi på iMässing har specialiserat oss på inredning i mässing och sammanställt det bästa på ett ställe. Hängare i guld, kroklister och S-krokar i mässing – allt det bästa finns samlat här. Vi tror att du kommer bli positivt överraskad av allt det fina vi har att erbjuda. De snyggaste designerna och produkterna finns här hos oss. När du hittat en produkt du vill lägga i varukorgen kan du enkelt klicka dig vidare till varan på återförsäljarens egen hemsida.