Ljuslyktor & ljushållare

När du vill skaffa en ljuslykta eller ljushållare i guld eller mässing som är stilren och från kända varumärken, är det till oss du ska vända dig. Vi har samlat dem på ett och samma ställe, allt för att du som kund i lugn och ro ska kunna hitta vad du vill ha. Så tveka inte, sätt dig tillrätta och gå igenom vårt stora, fina utbud av ljushållare. Det kanske är nu du hittar din lykta i mässing som du så länge letat efter eller som du nu får inspiration om att skaffa dig. Vi har samlat det bästa av de bästa, välkommen att titta runt!

Visar 1–24 av 55 resultat

Ljuslyktor & ljushållare i mässing och guld

Du har nog sett en ljuslykta i guld hos en bekant eller familjemedlem, det är utan tvekan en vara som har funnits sen en lång tid tillbaka. Det kan vara både modernt och klassiskt beroende på stil och material. Guld kan vara mer exklusivt medans mässing är mer jordnära.

Att tända ljus är mysigt året om. En vacker ljushållare i mässing eller guld förgyller rummet oavsett årstid. Du kan välja mellan stilrena, eleganta och moderna lyktor och ljushållare, det finns något för alla smaker. Vill du ha en specifik typ av produkt så blir du nog inte alls besviken på vad vi har att erbjuda.

Lyktor kan vara en dekoration nuförtiden, men sedan antiken har vi primärt använt lyktor som ljuskälla. Lykthöljet användes primärt för att förhindra att ett brinnande ljus släcktes av olika orsaker. En annan viktig funktion var att minska risken för brand om en gnista hoppade från lågan eller ljuset tappades. Det finns nu mycket brandsäkra ljushållare att välja mellan.

Vissa antika lyktor hade bara ett metallgaller, vilket indikerade att deras funktion var att skydda ljuset eller veken under transport. Detta var för att undvika överflödig värme från toppen för att inga oväntade bränder skulle hända. Om du väljer en värmeljushållare i mässing är det säkrare att satsa på en med ett skydd, för att förhindra risken för brand.