Fotogenlampor

På imässing.se har vi samlat de allra trendigaste och snyggaste fotogenlamporna i mässing och guld som finns att köpa online så att du slipper leta. Med vårt stora utbud och med produkter från välkända varumärken kommer du garanterat att hitta en fotogenlampa som passar just din stil och det till ett bra pris.

Visar 1–24 av 64 resultat

Fotogenlampor & oljelampor i mässing och guld

En fotogenlampa eller oljelampa i mässing är ett klassiskt designinslag i alla hem och är nästan ett måste i varje modernt svenskt hem. Här kan du hitta mängder med fina fotogenlampor och oljelampor som kommer i flera olika utföranden och med spännande design.

På imässing.se älskar vi fotogenlampor. Känner du precis som oss och vill köpa din alldeles egen fotogenlampa för en trendig look i ditt hem har vi gjort det enkelt för dig och samlat de allra finaste i den här kategorin för att du smidigt ska kunna hitta det du söker.

Fotogenlampans historia och utveckling

Fotogenlampan introducerades på 1860-talet och följde den tidens stilideal med en design antingen i nyrenässans eller nyrokoko. Mot senare delen av 1800-talet och kring sekelskiftet kompletterades fotogenlamporna i mässing med munblåst glas i olika färger eller där oljehuset fick en mer arbetad utformning helt i mässing med spännande former och dekorationer.

I dag är det supertrendigt med fotogenlampor som följer dåtidens klassiska utföranden men gärna där oljehuset har bytts ut mot material i glas och helst gärna i en trendriktig färg. Är du hellre ute efter en klassisk och stilren look som kommer att hålla i årtal, rekommenderar vi en fotogenlampa helt i mässing eller guld.

Handla tryggt och säkert

Hos våra anslutna butiker handlar du alltid tryggt och säkert med välkända betalningsmetoder och leveranssätt. Är det något du undrar över eller om du vill veta mer om en specifik produkt kan du hitta uppdaterad information hos våra samarbetspartners. Detta för att du ska få den allra bästa shoppingupplevelsen och kunna köpa din fotogenlampa så smidigt som möjligt.